Share

Hungary

Magyarország csatlakozott az OECD Fejlesztési Segítségnyújtási Bizottságához (DAC)

 

06/12/2016 - Magyarország lett az OECD Fejlesztési Segítségnyújtási Bizottságának (DAC) 30. tagja. A Bizottság a kétoldalú fejlesztési együttműködést szolgáltató államok vezető nemzetközi fóruma.

 

Magyarország azt követően csatlakozott a DAC-hoz, hogy átalakult az ország fejlesztési együttműködési rendszere, és fejlesztési tevékenysége gyors bővülésnek indult, különösen a hivatalos fejlesztési támogatás (ODA) terén, amely 2015-ben elérte a 156 millió USD-t.

 

Hungary joins DAC

A Magyarország által nyújtott kétoldalú támogatás a Nyugat-Balkánra és Kelet-Európára összpontosul, valamint egyéb alacsony jövedelmű országokra, mint például Etiópia, Kenya és a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság. Magyarország projektjei a demokratikus intézmények és a piacgazdaság kiépítésére, valamint a társadalmi, gazdasági és infrastruktúra-fejlesztés elősegítésére törekednek. A Magyarország által nyújtott többoldalú támogatások folyósítása főként az Európai Unión keresztül történik.

 

Magyarország 1996 óta tagja az OECD-nek. A DAC-hoz való csatlakozásával újabb OECD-tagállam lépett be a bizottságba; ezzel öt ország (Izland, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia) 2013-ban történt csatlakozását követi. Az OECD célja, hogy valamennyi – jelenlegi és jövőbeli – OECD-ország DAC-taggá váljon.

  Az OECD Fejlesztési Segítségnyújtási Bizottságáról további információ itt érhető el:  http://www.oecd.org/dac/

 

Médiamegkeresésekkel forduljanak Michael Laird vezető politikai elemzőhöz az OECD Fejlesztési Együttműködési Igazgatóságán (Michael.Laird@oecd.org, +33 1 4524 9033) vagy az OECD sajtóirodájához (news.contact@oecd.org, +33 1 4524 7970). 

 

Related Documents